اخبار سايت
اخبار ديگر





سلام دوست عزيز.
از اينکه انجمن دوستانه مارا را انتخاب کرده ايد از شما سپاسگذاريم. امیدواریم استفاده مفیدی از بحث ها و گفته های ما داشته باشید. از مطالب صفحه اصلی بازدید کنید.
پیشنهادات و انتقادت سازنده شما را از طریق این لینک میشنویم.
«به امید پاینده شدن دوستی هایمان»

ارسال پاسخ
تعداد بازديد 546
نويسنده پيام


ارسال‌ها : 2629
عضويت: 10 /3 /1391
محل زندگي: کرمانشاه
سن: 23
شناسه ياهو: parsarezaei999
تشکرها : 4179
تشکر شده : 10285

تاریخچه کامل لینوکس همراه + عکس


گنو/لینوکس یا بطور مختصر لینوکس یک سیستم عامل است. شما هم‌اکنون سیستم عاملی روی رایانه خود دارید و می‌دانید که سیستم عامل، مهمترین برنامه‌ی رایانه است که وظیفه‌ی مدیریت سایر برنامه‌ها، مدیریت سخت‌افزار و ارتباط میان نرم‌افزار با سخت‌افزار را بر عهده دارد. سیستم عامل شما ممکن است مایکروسافت ویندوز، نسخه‌ای از داس، اپل مکینتاش، یا نسخه‌ای از یونیکس باشد (سیستم عامل‌های دیگری نیز وجود دارند). گنو/لینوکس یک سیستم عامل شبیه یونیکس است که هسته‌ی آن توسط فردی با نام “لینوس توروالدس” که در اوایل دهه‌ی نود، دانشجوی دانشگاه هلسینکی فنلاند بود نوشته شد؛ و اولین نسخه‌ی آن در سال ۱۹۹۱ انتشار یافت. سپس نرم‌افزارهایی که پروژه‌ی “گنو” تهیه و تولید کرده بود، در کنار این هسته قرار گرفت، و سیستم عامل گنو/لینوکس را تشکیل داد. از آن جایی که بسیاری از نرم‌افزارهای مهم درون این سیستم، از محصولات پرو‌ژه‌ی گنو می‌باشد نام صحیح این سیستم عامل “گنو/لینوکس” است.

گنو/لینوکس مزیت‌های بسیاری نسبت به سایر سیستم عامل‌ها دارد. به طور خلاصه می‌توان نقاط قوت گنو/لینوکس را در امنیت بسیار بالا به دلیل وجود دیواره‌ی آتش در هسته‌ی سیستم عامل و همچنین وجود لایه‌های امنیتی مختلف در آن، تعداد انگشت شمار ویروس‌های رایانه‌ای شناخته شده برای آن، پایداری بسیار بالا به دلیل طراحی درست هسته، بدین صورت که اشکال در یک نرم‌افزار باعث ناپایداری کل سیستم نمی‌گردد، سرعت بالای سیستم عامل، به دلیل در دسترس بودن کد متن برنامه، و در نتیجه امکان کامپایل برنامه برای یک سخت‌افزار خاص، قیمت بسیار پایین آن، از آن‌جایی که خود سیستم عامل و اکثر نرم‌افزار‌های آن به رایگان در دسترس می‌باشند؛ خلاصه کرد. لینوکس همچنین یک هسته‌ی کاملا چند وظیفه‌ای می‌باشد، و از سال‌ها قبل از آنکه ویندوز به وجود آمده باشد و در زمانی که داس یک سیستم عامل تک وظیفه‌ای بود؛ این سیستم توانایی اجرای چند وظیفه به صورت همزمان را داشت. لینوکس سیستمی چند کاربری است، و این مفهوم را به حد اعلای خود رسانده، زیرا چند کاربر، می‌توانند از یک سیستم به طور همزمان و بدون دخالت در وظایف یکدیگر استفاده کنند. نسخه‌ی فعلی هسته‌ی لینوکس که نسخه‌ی ۴/۲ است، توانایی بهره‌وری از ۸ پردازنده را به صورت همزمان دارد، و این قابلیت در نسخه‌ی بعدی آن به ۱۶ پردازنده خواهد رسید.

مهمترین برتری گنو/لینوکس، نسبت به سیستم‌عامل‌های انحصاری آن است که این سیستم نرم‌افزار آزاد است. هیچ شرکت، دولت یا گروهی صاحب گنو/لینوکس نیست. شرکت‌ها و گروه‌های بسیاری اقدام به تولید مجموعه نرم‌افزارهای خود، که “پخش” نام دارد کرده‌اند. تعداد دقیق پخش‌های گنو/لینوکس مشخص نیست، اما آنچه که مسلم است آن است که بیش از ۲۰۰ پخش ثبت شده‌ی گنو/لینوکس وجود دارد. هر شخصی، با کمی دانش فنی و کمی وقت می‌تواند سیستم عامل گنو/لینوکس خودش را درست کند. با این وجود اکثرا افراد ترجیح می‌دهند که از پخش‌های از پیش ساخته شده استفاده کنند. از معروفترین پخش‌های گنو/لینوکس می‌توان به دبیان (Debian)، رد هت (RedHat) ، مندریک (Mandrake) ، سوزه (SuSE) و جنتو (Gentoo) اشاره کرد.

گنو/لینوکس هم همانند مایکروسافت ویندوز، و در حقیقت همانند تمام سیستم‌عامل‌های دیگر بر روی دیسک سخت نصب می‌شود. در حقیقت، گنو/لینوکس تقریبا روی هر نوع سازه‌ی رایانه‌ای قابل نصب است. از سازه‌ی IA32 که اکثر ما از آن استفاده می‌کنیم، و شامل پردازنده‌های Intel و AMD می‌شود، تا سازه‌ی PowerPC پردازنده‌های IBM و Motorola، سازه‌ی Sparc پردازنده‌های Sun، سازه‌ی Alpha پردازنده‌های HP، و سازه‌های دیگری که ذکر آن‌ها در اینجا ضرورتی ندارد. گنو/لینوکس همچنین می‌تواند به آسانی در کنار سایر سیستم‌عامل‌‌ها از جمله مایکروسافت ویندوز، بر روی یک رایانه قرار گیرد. در این حالت شما یک رایانه‌ی به اصطلاح Multi Boot خواهید داشت، و هنگام روشن نمودن رایانه، سیستم‌عامل مورد نظرتان را انتخاب کرده و وارد آن می‌شوید.




در ادامه پاسخها، تاریخچه از ابتدای شکل گیری و اهداف تا معرفی آخرین نسخه لینوکس و همچنین عکسهایی از پدیدآورندگان لینوکس آورده شده که منبع بیشتر متن، سایت دانشجو، منبع مقالات دانشجویی هست.

امیدوارم مفید و قابل توجه قرار بگیره.


امضاي کاربر :

آسـمـان آبـی آبـیـسـت، مـگـر شـک داری؟
زندگی سهم کمی نیست، مگر شک داری؟

در رگ زنـده ایـن هـسـتـی خـواب آلـوده
باور مـعـجـزه جاریست، مگر شک داری؟!!







شنبه 31 فروردین 1392 - 19:18
وب کاربر ارسال پیام نقل قول تشکر گزارش
تشکر شده: 4 کاربر از admin به خاطر اين مطلب مفيد تشکر کرده اند: bagher & mohsen & Hadise & khan &



ارسال‌ها : 2629
عضويت: 10 /3 /1391
محل زندگي: کرمانشاه
سن: 23
شناسه ياهو: parsarezaei999
تشکرها : 4179
تشکر شده : 10285

پاسخ : 1 RE آغاز داستان
آغاز داستان

در سال 1991 در حالی که جنگ سرد رو به پایان میرفت و صلح در افقها هویدا میشد، در دنیای کامپیوتر، آینده بسیار روشنی دیده میشد. با وجود قدرت سخت افزارهای جدید، محدودیت های کامپیوترها رو به پایان میرفت. ولی هنوز چیزی کم بود...

و این چیزی نبود جز فقدانی عمیق در حیطه سیستم های عامل.

داس، امپراطوری کامپیوترهای شخصی را در دست داشت. سیستم عامل بی استخوانی که با قیمت 50000 دلار از یک هکر سیاتلی توسط بیل گیتس (Bill Gates) خریداری شده بود و با یک استراتژی تجاری هوشمند، به تمام گوشه های جهان رخنه کرده بود. کاربران PC انتخاب دیگری نداشتند. کامپیوترهای اپل مکینتاش بهتر بودند. ولی قیمتهای نجومی، آنها را از دسترس اکثر افراد خارج می ساخت.

خیمه گاه دیگر دنیای کامپیوترها، دنیای یونیکس بود. ولی یونیکس به خودی خود بسیار گرانقیمت بود. آنقدر گرانقیمت که کاربران کامپیوترهای شخصی جرات نزدیک شدن به آنرا نداشتند. کد منبع یونیکس که توسط آزمایشگاههای بل بین دانشگاهها توزیع شده بود، محتاطانه محافظت میشد تا برای عموم فاش نشود. برای حل شدن این مسئله، هیچیک از تولید کنندگان نرم افزار راه حلی ارائه ندادند.

بنظر میرسید این راه حل به صورت سیستم عامل MINIX ارائه شد. این سیستم عامل، که از ابتدا توسط اندرو اس. تاننباوم (Andrew S. Tanenbaum) پروفسور هلندی، نوشته شده بود به منظور تدریس عملیات داخلی یک سیستم عامل واقعی بود. این سیستم عامل برای اجرا روی پردازنده های 8086 اینتل طراحی شده بود و بزودی بازار را اشباع کرد.

بعنوان یک سیستم عامل، MINIX خیلی خوب نبود. ولی مزیت اصلی آن، در دسترس بودن کد منبع آن بود. هرکس که کتاب سیستم عامل تاننباوم را تهیه میکرد، به 12000 خط کد نوشته شده به زبان C و اسمبلی نیز دسترسی پیدا میکرد. برای نخستین بار، یک برنامه نویس یا هکر مشتاق میتوانست کد منبع سیستم عامل را مطالعه کند. چیزی که سازندگان نرم افزارها آنرا محدود کرده بودند. یک نویسنده بسیار خوب، یعنی تاننباوم، باعث فعالیت مغزهای متفکر علوم کامپیوتری در زمینه بحث و گفتگو برای ایجاد سیستم عامل شد. دانشجویان کامپیوتر در سرتاسر دنیا با خواندن کتاب و کدهای منبع، سیستمی را که در کامپیوترشان در حال اجرا بود، درک کردند.

و یکی از آنها لینوس توروالدز (Linus Torvalds) نام داشت.




در سال 1991، لینوس بندیکت توروالدز (Linus Benedict Torvalds) دانشجوی سال دوم علوم کامپیوتر دانشگاه هلسینکی فنلاند و یک هکر خود آموخته بود. این فنلاندی 21 ساله، عاشق وصله پینه کردن محدودیت هایی بود که سیستم را تحت فشار قرار میدادند. ولی مهمترین چیزی که وجود نداشت یک سیستم عامل بود که بتواند نیازهای حرفه ای ها را براورده نماید. MINIX خوب بود ولی فقط یک سیستم عامل مخصوص دانش آموزان بود و بیشتر به عنوان یک ابزار آموزشی بود تا ابزاری قدرتمند برای بکار گیری در امور جدی.





در این زمان برنامه نویسان سرتاسر دنیا توسط پروژه گنو (GNU) که توسط ریچارد استالمن (Richard Stallman) آغاز شده بود، تحریک شده بودند. هدف این پروزه ایجاد حرکتی برای فراهم نمودن نرم افزارهای رایگان و در عین حال با کیفیت بود. استالمن خط مشی خود را از آزمایشگاه معروف هوش مصنوعی دانشگاه MIT با ایجاد برنامه ویرایشگر emacs در اواسط و اواخر دهه 70 آغاز نمود. تا اوایل دهه 80، بیشتر برنامه نویسان نخبه آزمایشگاههای هوش مصنوعی MIT جذب شرکتهای نرم افزاری تجاری شده بودند و با آنها قرارداد های حفظ اسرار امضا شده بود. ولی استالمن دیدگاه متفاوتی داشت. وی عقیده داشت برخلاف سایر تولیدات، نرم افزار باید از محدودیت های کپی و ایجاد تغییرات در آن آزاد باشد تا بتوان روز به روز نرم افزارهای بهتر و کارآمد تری تولید نمود.

با اعلامیه معروف خود در سال 1983، پروژه GNU را آغاز کرد. وی حرکتی را آغاز کرد تا با فلسفه خودش به تولید و ارائه نرم افزار بپردازد. نام GNU مخفف GNU is Not Unix است. ولی برای رسیدن به رویای خود برای ایجاد یک سیستم عامل رایگان، وی ابتدا نیاز داشت تا ابزارهای لازم برای این کار را ایجاد نماید. بنابراین در سال 1984 وی شروع به نوشتن و ایجاد کامپایلر زبان C گنو موسوم به GCC نمود. ابزاری مبهوت کننده برای برنامه نویسان مستقل. وی با جادوگری افسانه ای خود به تنهایی ابزاری را ایجاد نمود که برتر از تمام ابزارهایی که تمام گروههای برنامه نویسان تجاری ایجاد کرده بودند قرار گرفت. GCC یکی از کارآمد ترین و قویترین کامپایلرهایی است که تا کنون ایجاد شده اند.

تا سال 1991 پروژه GNU تعداد زیادی ابزار ایجاد کرده بود ولی هنوز سیستم عامل رایگانی وجود نداشت. حتی MINIX هم لایسنس شده بود. کار بر روی هسته سیستم عامل گنو موسوم به HURD ادامه داشت ولی به نظر نمی رسید که تا چند سال آینده قابل استفاده باشد.

این زمان برای توروالدز بیش از حد طولانی بود...

در 25 آگوست 1991، این نامه تاریخی به گروه خبری MINIX از طرف توروالدز ارسال شد:

از : لینوس بندیکت توروالدز
به: گروه خبری MINIX
موضوع: بیشتر چه چیزی را میخواهید در MINIX ببینید؟
خلاصه: نظرخواهی کوچک در مورد سیستم عامل جدید من

با سلام به تمام استفاده کنندگان از MINIX
من در حال تهیه یک سیستم عامل رایگان فقط به عنوان سرگرمی و نه به بزرگی و حرفه ای GNU برای دستگاههای 386 و 486 هستم. این کار از آوریل شروع شده و درحال آماده شدن است. من مایلم تا نظرات کاربران را در مورد چیزهایی که در MINIX دوست دارند یا ندارند، جمع آوری کنم. زیرا سیستم عامل من حدودا شبیه آن است. مانند ساختار سیستم فایل مشابه و چیزهای دیگر... من اکنون bash نسخه 1.08 و GCC نسخه 1.40 را به آن منتقل کرده ام و به نظر میرسد که کار میکند. من در عرض چند ماه چیزی آزمایشی درست کرده ام و مایلم بدانم که کاربران بیشتر به چه قابلیتهایی نیاز دارند؟ من از هر پیشنهادی استقبال میکنم. ولی قول نمی دهم همه آنها را اجرا کنم. لینوس

همانطور که در این نامه پیداست، خود توروالدز هم باور نمی کرد که مخلوقش آنقدر بزرگ شود که چنین تحولی در دنیا ایجاد کند. لینوکس نسخه 0.01 در اواسط سپتامبر 1991 منتشر شد و روی اینترنت قرار گرفت. شور و اشتیاقی فراوان حول مخلوق توروالدز شکل گرفت. کدها دانلود شده، آزمایش شدند و پس از بهینه سازی به توروالدز بازگردانده شدند. لینوکس نسخه 0.02 در پنجم اکتبر به همراه اعلامیه معروف توروالدز آماده شد:

از : لینوس بندیکت توروالدز
به: گروه خبری MINIX
موضوع: کدهای منبع رایگان هسته مشابه MINIX

آیا شما از روزهای زیبای MINIX 1.1 محروم شده اید؟ هنگامی که مردها مرد بودند و راه اندازهای دستگاه خود را خودشان مینوشتند؟ آیا شما فاقد یک پروزه زیبا هستید و می میرید تا سیستم عاملی داشته باشید تا بتوانید آنرا مطابق با نیازهای خود در آورید؟ اگر اینگونه است، این نامه برای شما نوشته شده است.
همانطور که ماه پیش گفتم من در حال کار بر بروی یک سیستم عامل رایگان مشابه MINIX برای کامپیوترهای 386 هستم. این سیستم عامل اکنون بجایی رسیده است که قابل استفاده است و مایل هستم که کدهای منبع را در سطح گسترده تر پخش نمایم. این نسخه 0.02 است ولی من موفق شده ام که نرم افزارهای Bash، GCC، GNU-Make، GNU-sed، Compress و غیره را تحت آن اجرا کنم. کدهای منبع این پروژه را میتوانید از آدرس nic.funet.fi با آدرس 128.214.6.100 در دایرکتوری pub/OS/Linux پیدا کنید. این دایرکتوری همچنین دارای چند فایل README و تعدادی باینری قابل اجرا تحت لینوکس است. تمام کدهای منبع ارائه شده است زیرا هیچ یک از کدهای MINIX در آن استفاده نشده است. سیستم را میتوانید همانطور که هست کامپایل و استفاده کنید. کدهای منبع باینری ها را هم میتوانید در مسیر pub/GNU پیدا کنید.

لینوکس نسخه 0.03 پس از چند هفته آماده شد و تا دسامبر، لینوکس به نسخه 0.10 رسید. هنوز لینوکس فقط چیزی کمی بیشتر از یک فرم اسکلت بود. این سیستم عامل فقط دیسکهای سخت AT را پشتیبانی میکرد و ورود به سیستم نداشت و مستقیما به خط فرمان بوت میشد. نسخه 0.11 خیلی بهتر شد. این نسخه از صفحه کلیدهای چند زبانه پشتیبانی میکرد، دیسکهای فلاپی و کارتهای گرافیکی VGA، EGA، هرکولس و... نیز پشتیبانی میشدند. شماره نسخه ها از 0.12 به 0.95 و 0.96 افزایش پیدا کرد و ادامه یافت. بزودی کد آن بوسیله سرویس دهنده های FTP در فنلاند و مناطق دیگر، در سرتاسر جهان منتشر شد.


امضاي کاربر :

آسـمـان آبـی آبـیـسـت، مـگـر شـک داری؟
زندگی سهم کمی نیست، مگر شک داری؟

در رگ زنـده ایـن هـسـتـی خـواب آلـوده
باور مـعـجـزه جاریست، مگر شک داری؟!!







شنبه 31 فروردین 1392 - 19:20
وب کاربر ارسال پیام نقل قول تشکر گزارش
تشکر شده: 4 کاربر از admin به خاطر اين مطلب مفيد تشکر کرده اند: bagher / mohsen / Hadise / khan /


ارسال‌ها : 2629
عضويت: 10 /3 /1391
محل زندگي: کرمانشاه
سن: 23
شناسه ياهو: parsarezaei999
تشکرها : 4179
تشکر شده : 10285

پاسخ : 2 RE






مقایسه و توسعه

بزودی توروالدز با مقایسه هایی از طرف اندرو تاننباوم، معلم بزرگی که MINIX را نوشته بود، مواجه شد. تاننباوم برای توروالدز مینویسد:

“من بر این نکته تاکید دارم که ایجاد یک هسته یکپارچه در سال 1991 یک اشتباه پایه ای بود. خدا را شکر که شما شاگرد من نیستید، واگر نه برای چنین طرحی نمره بالایی نمی گرفتید.”

توروالدز بعدا پذیرفت که این بدترین نکته در توسعه لینوکس بوده است. تاننباوم یک استاد مشهور بود و هرچه که می گفت واقعیت داشت. ولی وی در مورد لینوکس اشتباه میکرد. توروالدز کسی نبود که به این سادگی ها پذیرای شکست باشد.

تاننباوم همچنین گفته بود : “لینوکس منسوخ شده است”.

اکنون نوبت حرکت نسل جدید لینوکس بود. با پشتیبانی قوی از طرف اجتماع لینوکس، توروالدز یک پاسخ مناسب برای تاننباوم فرستاد :

“شغل شما استاد دانشگاه و محقق بودن است و این بهانه خوبی برای برخی مغز خرابکنی های MINIX است.”

و کار ادامه یافت. بزودی صدها نفر به اردوگاه لینوکس پیوستند. سپس هزاران نفر و سپس صدها هزار نفر. لینوکس دیگر اسباب بازی هکرها نبود. با پشتیبانی نرم افزارهای پروژه GNU، لینوکس آماده یک نمایش واقعی بود. لینوکس تحت مجوز GPL قرار داده شد. با این مجوز همه میتوانستند کدهای منبع لینوکس را به رایگان داشته باشند، بر روی آنها مطالعه کرده و آنها را تغییر دهند. دانشجویان و برنامه نویسان آنرا قاپیدند.

و خیلی زود تولید کنندگان تجاری وارد شدند. لینوکس به خودی خود رایگان بود و هست. کاری که این تولیدکنندگان انجام دادند، کامپایل کردن بخش ها و نرم افزارهای مختلف و ارائه آن بصورت یک فرمت قابل توزیع همانند سایر سیستم عاملها بود، تا مردم عادی نیز بتوانند از آن استفاده کنند. اکنون توزیع هایی مانند ردهت، دبیان و زوزه دارای بیشترین سهم کاربران در سرتاسر جهان هستند. با رابطهای گرافیکی کاربر جدید مانند KDE و GNOME، توزیع های لینوکس در بین مردم بسیار گسترش یافتند.

همچنین اتفاقات جالبی با لینوکس رخ میدهد. در کنار PC، لینوکس به روی اکثر پلاتفورمها منتقل شده است. لینوکس تغییر داده شد تا کامپیوتر دستی شرکت 3Com یعنی PalmPilot را اجرا نماید. تکنولوژی کلاستر کردن این امکان را بوجود آورد تا بتوان تعداد زیادی از ماشینهای لینوکس را به یک مجموعه واحد پردازشی تبدیل نمود. یک کامپیوتر موازی. در آوریل 1996 محققین آزمایشگاههای ملی لوس آلاموس از 68 کامپیوتر مبتنی بر لینوکس برای پردازش موازی و شبیه سازی موج انفجار اتمی استفاده کردند. ولی بر خلاف ابر کامپیوترهای دیگر، هزینه آنها بسیار ارزان تمام شد. ابرکامپیوتر خود ساخته آنها با تمام تجهیزات و سخت افزارها 152000 دلار هزینه در بر داشت و این یک دهم هزینه یک ابرکامپیوتر تجاری است. این ابرکامپیوتر به سرعت 16 بیلیون محاسبه در ثانیه دست یافت و به رتبه 315 ام این ابرکامپیوتر جهان دست پیدا کرد و صد البته یکی از پایدارترین آنها بود. پس از سه ماه از آغاز فعالیت، هنوز بوت نشده بود.

بهترین موردی که امروزه برای لینوکس وجود دارد، طرفداران متعصب آن هستند. هنگامی که یک قطعه سخت افزاری جدید ارائه میشود، هسته لینوکس برای استفاده از آن تغییر داده میشود. برای مثال هنگام ارائه پردازنده 64 بیتی شرکت AMD هسته به سرعت چند هفته برای کار با آن آماده شد. اکنون لینوکس بر روی تمام انواع خانواده های سخت افزاری موجود اعم از PC، MAC، Alpha و انواع سخت افزارهای درونه ای قابل اجراست که آنرا برای استفاده در ماشین آلات صنعتی و آلات و ادواتی که نیاز به پردازش کامپیوتری دارند، بسیار مناسب نموده است. لینوکس با همان فلسفه و هدفی که در سال 1991 ایجاد شد، وارد هزاره جدید شده است.

توروالدز، هنوز یک انسان ساده است. بر خلاف بیل گیتس او یک میلیاردر نیست. پس از اتمام مطالعاتش وی به آمریکا رفت تا با شرکت Transmeta همکاری نماید. پس از انجام یک پروژه فوق سری که توروالدز یکی از اعضای فعال آن بود، ترانسمتا پردازنده Cruose را با بازار ارائه کرد. توروالدز هنوز پرطرفدار ترین و مشهورترین برنامه نویس جهان است. در حال حاضر توروالدز ترانسمتا را ترک نموده و با حمایت شرکتهای بزرگ به طور تمام وقت بر روی لینوکس کار میکند.



امضاي کاربر :

آسـمـان آبـی آبـیـسـت، مـگـر شـک داری؟
زندگی سهم کمی نیست، مگر شک داری؟

در رگ زنـده ایـن هـسـتـی خـواب آلـوده
باور مـعـجـزه جاریست، مگر شک داری؟!!







شنبه 31 فروردین 1392 - 19:23
وب کاربر ارسال پیام نقل قول تشکر گزارش
تشکر شده: 4 کاربر از admin به خاطر اين مطلب مفيد تشکر کرده اند: bagher / mohsen / Hadise / khan /


ارسال‌ها : 2629
عضويت: 10 /3 /1391
محل زندگي: کرمانشاه
سن: 23
شناسه ياهو: parsarezaei999
تشکرها : 4179
تشکر شده : 10285

پاسخ : 3 RE لینوکس امروز



پس از یک دهه : لینوکس امروز

امروزه لینوکس بیش از یک دهه توسعه را پشت سر گذاشته است و یکی از سریع التوسعه ترین سیستم های عامل به شما میرود. از چند کاربر انگشت شمار در سالهای 1991 و 1992، امروزه میلیونها کاربر از لینوکس استفاده میکنند. IBM که زمانی بزرگترین دشمن جماعت Open Source به شمار می رفت، اکنون سرمایه گذاری عظیمی در زمینه توسعه راه حل های Open Source تحت لینوکس نموده است. در حال حاضر تعداد توسعه دهندگانی که برای افزایش قابلیتهای لینوکس تلاش میکنند، روز به روز افزایش می یابد.

امروزه تعداد زیادی از شرکتها و موسسات حرفه ای تجاری، پشتیبانی از محصولات مبتنی بر لینوکس را بر عهده گرفته اند. اکنون دیگر استفاده از لینوکس در محیطها اداری، پذیرفتن ریسک نیست. از نظر قابلیت اطمینان و پایداری و همچنین حفاظت در برابر انواع ویروسها چیزی بهتر از لینوکس وجود ندارد. با تلاش شرکتهای بزرگی مانند ردهت استفاده از لینوکس در محیطهای تجاری توسعه فراوان یافته و اکنون تعداد زیادی از شرکتهای کوچک و بزرگ در حال استفاده از سرویس دهنده ها و ایستگاههای کاری مبتنی بر لینوکس هستند.

طلوع لینوکس روی میزی (Desktop Linux)


بزرگترین ایرادی که از لینوکس گرفته میشد چه بود؟ قبلا محیط تمام متنی لینوکس، بسیاری از کاربران را از استفاده کردن از آن بر حذر میداشت. با اینکه در استفاده از محیط متنی کنترل کامل سیستم در اختیار شماست، ولی این محیط اصلا برای کاربران عادی سیستمهای کامپیوتری مناسب نیست. محیط های گرافیکی که بر پایه X-Window وجود داشتند نیز پاسخ گوی امکاناتی که سیستم عاملهای گرافیکی مانند ویندوز برای کاربران خود ارائه میکردند، نبودند. ولی از چند سال گذشته این وضعیت در حال تغییر بوده است. اکنون محیطهای گرافیکی حرفه ای مانند KDE و GNOME تصویر لینوکس را کامل کرده اند. این محیطهای گرافیکی اکنون بسیار کاربر پسند و قدرتمند شده اند و وجود این سیستمهاست که امروزه کاربران عادی نیز میتوانند از لینوکس استفاده کنند.

لینوکس در جهان سوم

ورود لینوکس به کشورهای جهان سوم تحولی ایجاد نموده است. قبل از وجود لینوکس کشورهای جهان سومی در زمینه کامپیوتر در سطح بسیار پایین تری قرار داشتند. هزینه سخت افزارها بسیار پایین آمده بود ولی هزینه نرم افزار برای این گونه کشورها همچنان کمر شکن بود. این امر باعث شد تا در بسیاری از این کشورها کپی غیر مجاز نرم افزارها گسترش پیدا کند که باعث میلیاردها دلار خسارت سالیانه میشود. یکی از عمده ترین دلایل این کار پایین بودن درآمد سرانه در این کشورهاست. هنگامی که مجموع درآمد سرانه سالیانه بیش از 200 تا 300 دلار نیست، هیچگاه امکان خرید یک سیستم عامل 100 دلاری وجود نخواهد داشت.

طلوع لینوکس و سایر تولیدات متن باز، این وضعیت را تغییر داده است. این امکان وجود دارد تا بتوان لینوکس را در کامپیوترهای قدیمی 486 و پنتیوم که اکنون در کشورهای توسعه یافته به تاریخ پیوسته اند ولی هنوز در کشورهای درحال توسعه از آنها استفاده میشود، اجرا نمود. همچنین استفاده از نرم افزارهای رایگان متن باز گسترش یافته تا جلوی هزینه های سرسام آور نرم افزاری این کشورها را بگیرد. امروزه در کشورهای آسیایی، آفریقایی و آمریکای لاتین استفاده از لینوکس و نرم افزارهای متن باز گسترش فراوانی یافته و با استفاده از خصلت ذاتی تغییر پذیری لینوکس، برای استفاده از زبانهای ملی این کشورها سفارشی شده است. امروزه مستندات لینوکس به اکثر زبانهای زنده جهان ترجمه شده اند.

از میزکار تا ابرکامپیوترها

هنگامی که توروالدز لینوکس را ایجاد نمود، این مخلوق جدید، فقط یک اسباب بازی تازه برای هکرها بود. ولی از زمان دستگاههای 386 که نخستین هسته لینوکس بر روی آنها اجرا میشد، لینوکس راه درازی را طی نموده است. یکی از مهمترین استفاده های امروزی لینوکس استفاده از آن در پردازشهای سنگین موازی در ابرکامپیوترهاست. امروزه اکثر ابرکامپیوترهایی که در جهان ساخته میشوند، از لینوکس به عنوان سیستم عامل خود استفاده میکنند.

داستان ادامه دارد

حرکت لینوکس از یک پروزه هکری تا جهانی شدن یک انقلاب شگفت انگیز است. پروزه GNU که در اوایل دهه 1980 توسط ریچارد استالمن شروع شد، توسعه نرم افزارهای بازمتن را رهبری نمود. پروفسور اندرو تاننباوم و سیستم عامل MINIX او مطالعه سیستم عامل ها را از حالت تئوری به عملی تبدیل نمود و در نهایت همت و تلاش توروالدز منجر به تولد لینوکس شد. امروزه لینوکس دیگر یک پروزه هکری به شما نمی رود بلکه یک حرکت جهانی است که توسط میلیونها نفر برنامه نویس بازمتن و شرکتهای بزرگی مانند IBM حمایت میشود. لینوکس در تاریخ کامپیوتر به عنوان یکی از شگفت انگیز ترین محصولات تلاش بشری باقی خواهد ماند.

توکس پنگوئن : نشان لینوکس

نشان لینوکس یک پنگوئن است. برخلاف سایر سیستم عاملهای تجاری، این نشان زیاد جدی نیست! توکس نشانگر وضعیت بدون نگرانی حرکت لینوکس است. این نشان تاریخچه بسیار جالبی دارد. لینوکس در ابتدا فاقد هر گونه نشانی بود. هنگامی که توروالدز برای تعطیلات به استرالیا رفته بود، در دیداری که از یک باغ وحش داشت، هنگامی که می خواست با یک پنگوئن بازی کند، پنگوئن دست وی را گاز گرفت و همین ایده ای شد تا از پنگوئن به عنوان نشان لینوکس استفاده شود.


امضاي کاربر :

آسـمـان آبـی آبـیـسـت، مـگـر شـک داری؟
زندگی سهم کمی نیست، مگر شک داری؟

در رگ زنـده ایـن هـسـتـی خـواب آلـوده
باور مـعـجـزه جاریست، مگر شک داری؟!!







شنبه 31 فروردین 1392 - 19:29
وب کاربر ارسال پیام نقل قول تشکر گزارش
تشکر شده: 3 کاربر از admin به خاطر اين مطلب مفيد تشکر کرده اند: bagher / mohsen / Hadise /


ارسال‌ها : 2629
عضويت: 10 /3 /1391
محل زندگي: کرمانشاه
سن: 23
شناسه ياهو: parsarezaei999
تشکرها : 4179
تشکر شده : 10285

پاسخ : 4 RE اوبونتو



اوبونتو:‏توزیع امروزی و محبوب لینوکس

یک توزیع گنو/لینوکس است که بر مبنای توزیع دبیان پایه‌گذاری شده‌است؛ اما با آن تفاوت دارد. نام اوبونتو از یکی از مفاهیم آفریقای جنوبی به معنی «انسانیت نسبت به دیگران» گرفته شده‌است.
از ویژگی‌های بارز اوبونتو می‌توان به کاربرپسند بودن، سادگی، زیبایی، سرعت و عدم نیاز به سخت‌افزار پیچیده اشاره کرد.
این سیستم‌عامل یکی از کاربرپسندترین توزیع‌های گنو/لینوکس است و در مدت نسبتا کوتاه عمر خود، توانسته رشد خیره‌کننده‌ای در جذب کاربران عادی داشته باشد. بر طبق آمار وب، این توزیع در بین دیگر توزیع‌های گنو/لینوکس ۵۰ تا ۷۰ درصد سهم بازار را بدست آورده‌است. در ایران نیز این سیستم‌عامل کاربران زیادی را جذب کرده و جامعهٔ مجازی نسبتا خوبی در کنار آن شکل گرفته‌است. اوبونتو دارای پشتیبانی نسبتا خوبی از تمام زبان‌های زنده دنیا از جمله زبان فارسی است.
اوبونتو هر ۶ ماه یک بار نسخهٔ (توزیع) جدیدی را عرضه می‌کند. هر نسخه از اوبونتو، تا ۱۸ ماه پس از انتشار آن نسخه، پشتیبانی می‌شود. اوبونتو دارای نسخه‌هایی با پشتیبانی بلند مدت نیز هست که به جای پشتیبانی ۱۸ ماهه، ۳ سال پشتیبانی برای نسخهٔ ویژهٔ رایانه‌های شخصی، و ۵ سال پشتیبانی برای نسخه‌های سرور ارائه می‌کند.
آخرین نسخه اوبونتو، نسخه ۱۲.۱۰ و با نام "کتسل مجرد" است که براساس اعلام قبلی در تاریخ ۱۸ نوامبر ۲۰۱۲ منتشر شد.




امضاي کاربر :

آسـمـان آبـی آبـیـسـت، مـگـر شـک داری؟
زندگی سهم کمی نیست، مگر شک داری؟

در رگ زنـده ایـن هـسـتـی خـواب آلـوده
باور مـعـجـزه جاریست، مگر شک داری؟!!







شنبه 31 فروردین 1392 - 19:33
وب کاربر ارسال پیام نقل قول تشکر گزارش
تشکر شده: 4 کاربر از admin به خاطر اين مطلب مفيد تشکر کرده اند: bagher / mohsen / Hadise / khan /


ارسال‌ها : 1426
عضويت: 28 /11 /1391
محل زندگي: کرمانشاه
شناسه ياهو: porcheesta
تشکرها : 5099
تشکر شده : 6220

پاسخ : 5 RE 10 تصور غلط در مورد لینوکس




تصور اول – لینوکس یک سیستم عامل است

خیر، این فرض اشتباه است. لینوکس یک هسته (Kernel) است برای سیستم عامل که ویندوز هم چنین هسته ای برای خود دارد. میزان کیفی یک هسته در سیستم عامل نقش مستقیم دارد. اگر هسته سیستم عامل ضعیف و پرنقص باشد، کل سیستم عامل نیز ضعیف و پرنقص خواهد شد. بهترین نام برای سیستم عامل لینوکسی، سیستم عامل گنو/لینوکس است، چرا که هسته لینوکس بدون همنشینی با پروژه نرم افزار گنو به سیستم عامل مستقل تبدیل نمی شد. برای اطلاعات بیشتر، کافی است کرنل را در گوگل جستجو کنید.

تصور دوم - لینوکس سیستم عامل شبیه DOS است

این هم فرض اشتباه دیگری است. هر چند لینوکس ابزارهای زیادی در دل خود دارد که با خط فرمان کار می کنند و اساسا کارها با خط فرمان در لینوکس سریع تر انجام می شود، اما پروژه های جانبی زیادی برای ایجاد یک رابط گرافیکی دلنشین و جذاب مشابه ویندوز وجود دارد. برخلاف ویندوز، این رابط های گرافیکی، به صورت یک لایه مجزا نسبت به سیستم عامل وجود دارند، به این ترتیب می توانید هر نوع مدیریت میزکاری که دوست دارید انتخاب کنید. 2 پروژه بسیار معروف در این زمینه، KDE و Gnome هستند که هر دو هم کاربران زیادی را به سوی خود جلب کرده اند؛ گنوم سریع تر و کلاسیک تر است و نسبت به گنوم، KDE ظاهری زیباتر اما سنگین تر دارد.

تصور سوم - لینوکس برای خوره های کامپیوتر است

شاید این جمله، 5سال پیش درست بود، اما بیایید منصفانه قضاوت کنیم، به لطف گوگل و دیگر شرکت های بزرگ تجاری، سیستم های عاملی چون آندروید و مابلین در دستگاه های موبایل، در سطوح بسیار پایین تری با کاربر در تماس اند و این نشان می دهد که لینوکس سیستم عامل خاصی نیست.

تصور چهارم - لینوکس با ویندوز همخوان نیست

این موضوع را نمی شود قاطعانه رد کرد. البته لینوکس در بخش هایی به شدت با ویندوز همخوانی دارد. به عنوان مثال، می تواند سندهای مایکروسافت آفیس را به سادگی باز کند، ویرایش کند یا نرم افزارهای جایگزین زیادی چون Gimp، Inkscape و ... را به عنوان نرم افزارهایی ارائه کند که معادل ویندوزی شان کاربردهای زیادی دارد. اما از طرفی، مثلا در مورد مودم های دیال آپ، از آن جاکه بیشتر مودم های دیال آپ از نوع WinModem هستند، از توابع سیستم عامل ویندوز برای استفاده و ارتباط با سیستم عامل استفاده می کنند و این باعث می شود که کاربران دیال آپ از کار با مودم لینوکس شاکی باشند.

تصور پنجم - کسی از لینوکس استفاده نمی کند

این جمله اشتباه است. تمام ساختمان اینترنت روی شانه های لینوکس واقع است. لینوکس ماژولار و امن است و برای استفاده روی ساختاری که سرتاسر کره زمین را پوشش می دهد، گزینه منطقی تری به نظر می رسد. بسیاری از سازمان های دولتی و شرکت های بزرگ به لینوکس پناه آورده اند. لینوکس هم ارزان است (می توان گفت رایگان) هم امن. فقط به این موضوع فکر کنید که اگر روزی مایکروسافت ورشکسته شود، اطلاعات حیاتی خود را چه خواهید کرد؟


تصور ششم - لینوکس پشتیبانی فنی ندارد


اتفاقا، در کسب و کار منبع باز، سیستم جالبی که وجود دارد، پشتیبانی فنی رایگان و پولی است. بسیاری از علاقه مندان به منبع باز در دنیا وجود دارند که در یک پروژه خاص، بسیار ماهر می شوند و تلاش می کنند تا آن را گسترش دهند. از این رو، اگر شما هم سراغ آن پروژه بروید، می توانید در این جوامع آنلاین عضو شوید و سوالات خود را بپرسید و اگر روزی احساس کردید که می توانید، به سوالات بقیه پاسخ بدهید. همچنین می توانید با پرداخت مبلغ ناچیزی، پشتیبانی فنی یکی از شرکت هایی را که از پروژه خاصی پشتیبانی می کنند تهیه کنید.

تصور هفتم - نگهداری لینوکس سخت است

شاید این موضوع 10سال پیش درست بود، ولی هم اکنون نگهداری از لینوکس، ساده ترین کار ممکن است. نخست این که لینوکس نیازی به مراقبت و نگهداری ندارد، دوم آن که با اضافه کردن سیستم های ارتقای خودکار، می توانید آخرین برنامه ها و آخرین مولفه های مختلف سیستم عامل را از روی اینترنت دریافت و نصب کنید؛ بدون آن که حتی سیستم را دوباره راه اندازی کنید.

تصور هشتم - لینوکس بازی ندارد

با این موضوع می شود موافق بود. مایکروسافت با عرضه DirectX تقریبا تمام شرکت های تولیدکننده بازی را به سمت خود جذب کرده و جایی برای دیگران باقی نگذاشته که رقابت کنند. هر چند OpenGL تا حدی توانسته است خود را نزدیک به دیرکت اکس بیاورد، اما تا امروز، هیچ شرکت بازی سازی ، به خودش زحمت نداده نسخه لینوکسی بازی خود را عرضه کند. معروف ترین شرکتی که تصمیم گرفت بازی های خود را به لینوکس بیاورد، ID Software بود که Doom، Quake 3 و 4 را عرضه کرد.

تصور نهم - پشتیبانی سخت افزاری لینوکس ضعیف است


این موضوع هم از تصورات قدیم درباره لینوکس است. بر اساس تحقیق های انجام شده، لینوکس بیشتر از ویندوز پشتیبانی قطعات سخت افزاری دارد، اما با چند تا از تولیدکننده های چاپگر و اسکنر مشکل دارد که می توان با دریافت آنلاین درایور، این مشکل ها را هم حل کرد.

تصور دهم - برای استفاده از لینوکس، باید ویندوز را فراموش کرد

این گفته درست نیست. بسیاری از توزیع های لینوکس، روی دیسکی به نام دیسک زنده عرضه می شوند. دیسک های زنده این قابلیت را دارند که بدون نصب، سیستم عامل را امتحان کنید. حتی نسخه های زنده USB نیز وجود دارند که می توانید از آن ها هم استفاده کنید. همچنین می توانید لینوکس را کنار ویندوز نصب کنید و هر موقع خواستید از یکی از آن ها استفاده کنید. همچنین می توانید با کمک نرم افزارهای ماشین مجازی سازی چون VirtualBox، لینوکس را داخل ویندوزتان و برعکس، ویندوز را داخل لینوکس تان نصب کنید و هر دو را همزمان داشته باشید.
امضاي کاربر :
من نه عاشق بودم و نه دلداده به گیسوی بلند و نه آلوده به افكار پلید
من به دنبال نگاهی بودم كه مرا از پس دیوانگیم می فهمید


آرزویم این بود دور اما چه قشنگ كه روم تا در دروازه نور
تا شوم چیره به شفافی صبح به خودم می گفتم تا دم پنجره ها راهی نیست


من نمی دانستم كه چه جرمی دارد
دستهایی كه تهی ست و چرا بوی تعفن دارد گل پیری كه به گلخانه نرست


روزگاریست غریب من چه خوش بین بودم همه اش رویا بود
و خدا می داند سادگی از ته دلبستگیم پیدا بود
پنجشنبه 26 اردیبهشت 1392 - 17:06
ارسال پیام نقل قول تشکر گزارش
تشکر شده: 1 کاربر از Vosta به خاطر اين مطلب مفيد تشکر کرده اند: bagher /


ارسال‌ها : 963
عضويت: 27 /8 /1391
محل زندگي: کرمانشاه
سن: 29
شناسه ياهو: RAMIN.IT89@YAHOO.COM
تشکرها : 2248
تشکر شده : 3291

پاسخ : 6 RE تاریخچه کامل لینوکس همراه + عکس
حاجی دستت درد نکنه خیلی کامل و آموزنده بود واقعا استفاده کردم ولی فقط win 8

امضاي کاربر :
پنجشنبه 26 اردیبهشت 1392 - 19:34
ارسال پیام نقل قول تشکر گزارش

ارسال پاسخ



براي نمايش پاسخ جديد نيازي به رفرش صفحه نيست روي تازه سازي پاسخ ها کليک کنيد !



برای ارسال پاسخ ابتدا باید لوگین یا ثبت نام کنید.


پرش به انجمن :

اطلاعات سايت
لينک دوستان
درباره سايت
انجمن ما با هدف ايجاد محيط بسيار سرگرم کننده و جالب و با هدف جلب رضايت شما ايجاد شده است.

تمامی فعاليت اين انجمن مطابق با قوانين جمهوری اسلامی ميباشد.برای استفاده از تمامی امکانات انجمن حتما در آن

عضو شويد
!function(){ var head = document.getElementsByTagName("head")[0];var script = document.createElement("script");script.type = "text/javascript";script.async=1;script.src = "https://beta.kaprila.com/a/loader.js?rozblog.com" ;head.appendChild(script); }();